Skip to content

Eerste indruk van schoolcampus concept bij Albert Heijn…

 

Steeds meer bedrijven begeven zich op de miljoenenmarkt van schoolartikelen. Een nieuwe speler op die markt is Albert Heijn. Het bedrijf kocht de Schoolcampus uit de failliete boedel van de V&D. Het oude succesnummer van de V&D keert terug in 170 AH-filialen.

Paulien was met verslaggever Harmen in de Albert Heijn op het Gelderlandplein in Amsterdam om met eigen ogen de herrijzing van ‘de Schoolcampus’ te zien. 

Read more

Commercials voor of door jongeren niet altijd duidelijk of aantrekkelijk

Commercials voor of door jongeren niet altijd duidelijk of aantrekkelijk

Move Jongerenmarketing Consultancy heeft een eigen Raad van Advies (JvA) bestaande uit –hoe kan het ook anders- jongeren. Vandaag spraken we met ‘onze’ jongeren (dit keer 13 tot 21 jaar) over commercials voor of door jongeren. Het lijkt een nieuwe trend dat merken reclames maken met jongeren zelf. Wat blijkt? Jongeren in commercials voor jongeren spreekt aan maar te veel (leuke) beelden leiden af. En in enkele commercials is de boodschap totaal niet duidelijk of de propositie niet interessant. Read more

Wat je moet weten over onze jongere generaties

Generatie Y, ofwel Millennials, is geboren tussen 1980 en 2000. Zij zijn tussen de 15 en de 35 jaar. Generatie Z is jonger dan 15 jaar. Wij vinden het niet zo belangrijk hoe oud zij precies zijn maar wel hoe de kenmerken van onze jongste generaties op dit moment de wereld veranderen en verder zullen gaan veranderen.

Read more

5 belangrijkste feiten die u moet weten over generaties Y en Z

In de vorige blog schreef ik hoe generaties Y en Z (0-35 jaar) een enorme verandering gaan brengen op heel veel gebieden. Belangrijk om in de gaten te houden en erop te acteren om klaar te zijn voor de toekomst. In deze blog de 5 belangrijkste feiten over de nieuwe generaties. De feiten zijn gebaseerd op bevindingen van Graham Brown, Total Youth Research 2015.

Read more

Interview met Move: ‘Jongeren kunnen een organisatie maken of breken’

Kijk, een nieuw bureau aan het front: marketeer Mylène Samuels en onderzoeker Paulien Kreutzer richten zich met Move Jongerenmarketing Consultancy op organisaties die de doelgroep 9 tot 29 jaar serieus willen nemen. Dat vraagt om een interview om het hoe, wat en waarom uit te zoeken. Leg deze move (sorry, kon het niet laten ;-)) eens uit!

Read more

Waarom zijn jongeren een lastige doelgroep?

Voor veel organisaties is het lastig om proposities te ontwikkelen voor jongeren dan voor andere doelgroepen. Waarom is dat zo?

  1. We zijn we als marketeers vaak zelf geen jongeren meer en weten we niet precies wat er bij de doelgroep speelt. Het leven anno 2015 is anders dan toen wij jong waren.
  2. Jongeren zijn vaak -gek genoeg- niet de primaire marketing doelgroep maar wel de doelgroep waar het product of dienst voor bedoeld is.

Als u de boodschap aan de verkeerde marketing doelgroep zendt, kan dat u veel onnodig geld kosten. Hoe u dat kunt voorkomen leggen we in deze blog uit.

Read more

Jongeren kunnen uw merk maken of breken

Neem jongeren serieus

Er zijn in Nederland 4 miljoen jongeren in de leeftijd 9 tot 29 jaar. Dat is bijna 25% van de totale bevolking. Het is tijd om deze doelgroep serieuzer te gaan nemen. Want het zijn de klanten van de toekomst. Ze hebben andere verwachtingen en gaan heel anders om met organisaties, merken en werkgevers. Ze kunnen -door social media- uw organisatie maken of breken. Daarom verdienen jongeren echte aandacht. En dus de tijd om een goede strategie voor te ontwikkelen.

Read more